Gluténmentes köménymagos kifli recept

A Gluténmentes köménymagos kifli hozzávalói:
50 dkg zabpehelyliszt,
6 dkg vaj,
1 tojás sárgája,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
1 tk. barna nádcukor,
Fűszerek: patikasó, őrölt kömény, egész kömény

A Gluténmentes köménymagos kifli elkészítési módja:
Először az élesztőt kell a langyos tejben a cukorral felfuttatni. Ezután egy nagyobb keverőtálba tesszük a lisztet, 1 mokkás kanálnyi őrölt köményt és 1 teáskanálnyi sót, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk az egészet. A tésztát jól el kell dolgozni, majd meleg helyen fél órán át kelni hagyni. Utána három egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat egyenként 3 mm vastag kerek formára nyújtjuk. A tetejét megkenjük az olvasztott vajjal és mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Kívülről befelé haladva feltekerjük és kifliket formálunk belőlük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük a tojássárgájával. Megszórjuk előzetesen sós vízben áztatott egész köménnyel. Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd 220 C fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 19. 22:44
A gluténmentes köménymagos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.