Kapros-kefires tökfőzelék recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kapros-kefires tökfőzelék hozzávalói:
50 dkg gyalult tök,
1 fej vöröshagyma,
2 dl kefir,
3 dkg vaj,
1 ek. barna nádcukor,
1 tk. almaecet,
2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
Fűszerek: patikasó, szárított kaporlevél, őrölt pirospaprika, babérlevél
A Kapros-kefires tökfőzelék elkészítési módja:
Felaprítom a hagymát és a vajon megpirítom. Ráteszem a tököt és egy pohár vizet öntök alá. Fűszerezem és 20 percig fedő alatt kis lángon párolom. Közben a liszttel a kefirrel és kevés pirospaprikával habarást készítek és hozzáadom a tökhöz. Még pár percig együtt forralom. Ízesítem a cukorral és az ecettel, majd leveszem a főzeléket a hőforrásról, mert el is készült.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 16. 23:36
A kapros-kefires tökfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.