Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kapros-kefires tökfőzelék recept

Kapros-kefires tökfőzelék recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kapros-kefires tökfőzelék hozzávalói:
50 dkg gyalult tök,
1 fej vöröshagyma,
2 dl kefir,
3 dkg vaj,
1 ek. barna nádcukor,
1 tk. almaecet,
2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
Fűszerek: patikasó, szárított kaporlevél, őrölt pirospaprika, babérlevél


Kapros-kefires tökfőzelék

A Kapros-kefires tökfőzelék elkészítési módja:
Felaprítom a hagymát és a vajon megpirítom. Ráteszem a tököt és egy pohár vizet öntök alá. Fűszerezem és 20 percig fedő alatt kis lángon párolom. Közben a liszttel a kefirrel és kevés pirospaprikával habarást készítek és hozzáadom a tökhöz. Még pár percig együtt forralom. Ízesítem a cukorral és az ecettel, majd leveszem a főzeléket a hőforrásról, mert el is készült.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A kapros-kefires tökfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook