Galyasági apróhúsos leves recept
90 perc
A Galyasági apróhúsos leves hozzávalói:
40 dkg sertéstarja
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 nagy fakanál disznózsír
1-1 kiskanál só és őrölt fekete bors
2 evőkanál ételecet
2 db babérlevél
reszelt citromjéj morzsolt majoránna
1 dl tejföl
4 db tojás
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
A Galyasági apróhúsos leves elkészítési módja:
Elkészítésekor külön edényben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és félre tesszük. A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és kevergetve a zsírjára sütjük. Fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal. Megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel és átkeverés után felöntjük 2 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük és a ha felforrt beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A burgonyát kockára vágjuk és a levesbe rakjuk. A levesből kimert lével a kevés lisztet és a tejfölt elkeverjük, a leveshez adjuk, az ételt készre főzzük. Ha szükséges utánasózzuk, ízesítjük ételecettel, vagy a citrom levével. A tojásokat egészen apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Az ételt vágott petrezselyemmel is meghintve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jún. 16. 05:05
A galyasági apróhúsos leves elkészítési módja és hozzávalói.