Körmös babgulyás galuskával recept
150 perc
A Körmös babgulyás galuskával hozzávalói:
1 kg sertésköröm
20 dkg szárazbab
1 fakanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
fél fej karalábé
1 db csípős
hegyes paprika
csokor petrezselyemzöldje
1-1 kiskanál köménymag
só
A galuskához: 1 db tojás és liszt.
A Körmös babgulyás galuskával elkészítési módja:
A babot beáztatjuk. A sertéskörmöt jól megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, a körmöt hozzáadjuk, majd két liter vízzel fölöntjük, és fölforraljuk. A babot leszűrjük és a csülökhöz adjuk és kis lángon félig megfőzzük. Ekkor megsózzuk, a megtisztított, kockákra vágott zöldséget is hozzáadjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhul. Közben a tojásból meg a lisztből 1-2 evőkanál vízzel galuskatésztát keverünk, amit a gulyásba szaggatunk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.Külön tálkában szeletel csípős paprikát, friss kenyeret és pincehideg sört kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jún. 12. 11:35
A körmös babgulyás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.