Kapros töltött karaj recept
120 perc
A Kapros töltött karaj hozzávalói:
50 dkg kicsontozott hosszú karaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 zsemle
1 dl tej
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál reszelt sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 teáskanál ételízesítő
kevés törött bors és só.
A Kapros töltött karaj elkészítési módja:
A töltelékhez a tojást habosra keverjük a tejjel. A zsemlét nagyon apróra vágjuk, és ráöntjük a felvert tojást. 10 percig áztatjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát felaprózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Keverőtálba szórjuk a sajtot, az ételízesítőt, a sót és borsot, majd hozzáadjuk a hagymát, a nagyon finomra vágott kaprot és az áztatott, szétmorzsolt, tojásos-tejes zsemlét, valamint a tejfölt. Jól összekeverjük. A húst nagyon éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, akkora nyílást vágunk benne, hogy nagy diónyi üreg képződjön. A felszúrt húst alufólia lapra állítjuk, és fakanálnyél segítségével beletömjük a tölteléket. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe fektetjük, és aláöntünk félpohárnyi vizet. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és egy órán keresztül közepes lángon pároljuk. Ezután a fóliából kibontjuk, és minden oldalát pirosra pirítjuk. Tálalás előtt felszeleteljük, majd kapros burgonyával és salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jún. 1. 16:50
A kapros töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.