Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapros töltött karaj recept

Kapros töltött karaj recept

Elkészítési idő 120 perc

A Kapros töltött karaj hozzávalói:
50 dkg kicsontozott hosszú karaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 zsemle
1 dl tej
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál reszelt sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 teáskanál ételízesítő
kevés törött bors és só.


A Kapros töltött karaj elkészítési módja:
A töltelékhez a tojást habosra keverjük a tejjel. A zsemlét nagyon apróra vágjuk, és ráöntjük a felvert tojást. 10 percig áztatjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát felaprózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Keverőtálba szórjuk a sajtot, az ételízesítőt, a sót és borsot, majd hozzáadjuk a hagymát, a nagyon finomra vágott kaprot és az áztatott, szétmorzsolt, tojásos-tejes zsemlét, valamint a tejfölt. Jól összekeverjük. A húst nagyon éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, akkora nyílást vágunk benne, hogy nagy diónyi üreg képződjön. A felszúrt húst alufólia lapra állítjuk, és fakanálnyél segítségével beletömjük a tölteléket. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe fektetjük, és aláöntünk félpohárnyi vizet. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és egy órán keresztül közepes lángon pároljuk. Ezután a fóliából kibontjuk, és minden oldalát pirosra pirítjuk. Tálalás előtt felszeleteljük, majd kapros burgonyával és salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kapros töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook