Töltött hasalja recept
120 perc
A Töltött hasalja hozzávalói:
1,50 dkg hasalja a hentes készítse elő a töltésre
2 tojás
4 csirkemáj
2 kis fej lila hagyma, 4 gerezd fokhagyma
20 dkg barna sampinyon gomba
3 szelet durum búzakenyér
só, bors, majoránna,őrölt fehér bors, 1 csokor petrezselyem
3 kanál mangalica zsír
2 dl húsleves alaplé/ leveskockából is csinálhatjuk/
A Töltött hasalja elkészítési módja:
A két tojást feltesszük főni. A húst megmosom, majd sózom, enyhén borsozom. A keményre főzött tojást hideg vízben lehűtöm. A csirke májat átmosom, apró kockára vágom, a hagymát is összevágom, majd kevés zsíron megdinsztelem.Amikor puha félre teszem. A gombát átmosom, összevágom, majd a másik felvágott hagymán, kevés zsírral megpárolom.A tojásokat kockára vágom, majd összekeverem a kész májjal a megáztatott kenyeret kinyomkodom, és megdarálom a gombával, és a petrezselyemmel, és összekeverem a tölteléknek valókat, majoránnát, sót teszek hozzá.Betöltöm a húsba, és hústűvel lezárom. Sütőpapírral kibélelem a tepsit, beleteszem a mangalica zsírt, majd ráteszem a megtöltött húst.Villával megbökdösöm.A fokhagymát kettévágva teszem a tepsibe. előmelegített sütőben 250 fok 10 percig sütöm, alsó felső sütés, majd ráöntöm az alaplét, és 200 fokon légkeverés 45 percig fólia alatt főzöm, majd leveszem a fóliát, és 10 percig ropogósra sütöm.Tűszúrással ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Jó étvágyat!
Kicsit munkásabb, de finom a csirke máj, és a gomba ízesítéssel.
egy bőséges salátával is nagyon laktató étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. máj. 27. 19:09
A töltött hasalja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.