Túrógombóc recept
35 perc
A Túrógombóc hozzávalói:
50 dkg Nádudvari félzsíros túró
8 dkg búzadara
3 közepes tojás
10 dkg vaj
10 dkg durum morzsa
2 dl tejföl
5 dkg porcukor
pici só
A Túrógombóc elkészítési módja:
A túrót jól áttöröm villával, ha sima az állaga hozzá adom a 3 tojást pici sót, majd 2 dkg olvasztott vajat, és a búzadarát.A tojás nagy, több darát is tehetünk hozzá,majd legalább 1 órát hűtőbe tesszük. Felolvasztom a maradék vajat, és megpirítom a durum morzsát, folytonos keveréssel nehogy megégjen,majd félreteszem. Felteszem a vizet forrni, gombócokat formálok a masszából, és addig főzöm még a víztetejére feljön. kb 16 gombós lesz, Lecsepeg, és beleforgatom a pirított morzsába. Tejfölt elkeverem a porcukorral, és fogyasztás előtt meglocsolom a gombócokat! Jó étvágyat!
Durum lisztel készült kenyeret vásárolok, és a két végét elrakom szárítani, és ebből csinálom a zsemle morzsát, panírozáshoz is ezt használom.Nekem bevált.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. máj. 22. 16:48
A túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.