Házi kocka tészta, és cérnametélt recept

A Házi kocka tészta, és cérnametélt hozzávalói:
3 tojás/ én piacon vettem/
1 tk. étolaj
liszt, több féle
graham liszt, durum liszt, sima liszt

A Házi kocka tészta, és cérnametélt elkészítési módja:
A 3 tojást tálba felütöm, hozzá teszem az olajat, villával jól összekeverem. 2 kanál graham liszt, 2 kanál durum liszt, 3 kanál sima liszt beleszórok.Összekeverem, keményebb tésztát kapunk, ha kell még sima lisztet rakjunk hozzá, de lazíthatjuk kevéske vízzel.Átdolgozzuk, és két cipót csinálunk belőle. Vékonyra nyújtjuk, és száradni hagyjuk. 10- 15 perc után nyújtófán feltekerjük, kettévágjuk, majd apró kockákat készítünk, vagy vékony cérnametéltet. Kiterítem/ ez egy nagy rajztábla/ másnapig szárítom. Többször átforgatom. hogy egyformán szikkadjon. Jó étvágyat!
A lisztel óvatosan bánok, mert a víztől tapadóssá válhat. Tapasztalat, ha olajat teszek a tojáshoz, kevésbé ragad a kézre a tészta gyúrás közben.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. ápr. 13. 15:34
A házi kocka tészta, és cérnametélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.