Kolbászos lebbencs bográcsban recept
50 perc
A Kolbászos lebbencs bográcsban hozzávalói:
15 dkg
füstölt házi kolbász
10 dkg lebbencstészta
40 dkg burgonya
15 dkg kolozsvári húsos szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2-2 db paradicsom és paprika
só
köménymag
3 dkg sertészsír
fűszerpaprika
csipetnyi őrölt fekete bors.
A Kolbászos lebbencs bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és a felforrósított sertészsíron kisütjük. Ha kész az apróra vágott vöröshagymát benne világosbarnára dinsztelünk. Ekkor kiszedjük a zsírból a szalonnatepertőt és a vöröshagymát is. is. A visszamaradó zsiradékban barnára pirítjuk az összetört lebbencstésztát. Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot átkeverjük, majd visszarakjuk a vöröshagymát és a szalonna tepertőt a karikára vágott kolbásszal együtt. Msot meghintjük fűszerpaprikával, és az egészet óvatosan átkeverjük., majd felöntjük annyi vízzel, hogy legalább kétszeresen ellepje a bográcsban valókat. Ízlés szerint ízesítjük sóval, köménymaggal és őrölt fekete borssal.
Nagyon ízletes és tartalmas étel. Szabad tüzön készítve az igazi
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. febr. 19. 11:05
A kolbászos lebbencs bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.