Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) recept
45 perc
Az Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) hozzávalói:
1 kg kibédi hagyma vegyesen (lila és fehér)
2 nagy szem érett paradicsom
vagy 1 dl házi paradicsomlé (konzerv paradicsompüré is megfelel hígítva)
4 evőkanálnyi étolaj
Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika
só
őrölt bors
paprikakrém
(Kolozsvárott az étteremben kevés worchester szószt is tettek bele.)
Az Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük és a forró étolajra szórjuk. Meghintjük a fűszerekkel, és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Közben kevés vizet is adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet, - és kis ideig még együtt pároljuk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl leves. Akkor az igazi, ha már majdnem a zsírjára sül. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjuk rá kevés lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi.
Köretnek is tálalják.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. febr. 16. 18:11
Az erdélyi hagymatokány (erdély, kolozsvár) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.