Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan recept


50 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
késhegynyi pirospaprika
só
Elkészítésekor a szeletekre vágott
becakkozott füstölt szalonnát ropogósra sütjük
kivesszük és meleg helyen tároljuk
A szalonna zsírjában előbb dinszteljük
majd később kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott vöröshagymát
Megsózzuk
meghintjük liszttel
pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük.
Az Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
Tejfölösen, szalonnával megszórva, puliszkával körítve is tálalhatjuk. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes étek reggelire vagy vacsorára.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. febr. 12. 08:51
Az erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.