Vörösboros tyúkpörkölt recept
100 perc
A Vörösboros tyúkpörkölt hozzávalói:
1 tyúk kb 1,50 dkg
2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörös bor
1 közepes zöld paprika
1 paradicsom
2 ek. mangalica zsír
só, őrölt bors, pirospaprika,
1 mk. őrölt kömény, csioet majoránna
A Vörösboros tyúkpörkölt elkészítési módja:
A tyúkot átmossuk, feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, összevágjuk. A zsiradékot lábasba felmelegítjük, majd beletesszük a hagymákat, üvegesre pároljuk, kevés sót teszünk rá, majd pici vizet, 2-3 percig főzzük, és rátesszük a feldarabolt tyúkot, jól megkeverjük, ráöntünk 1 dl vörösbort fedő alatt főzzük 1 órát.Közben kevergetjük.Megszórjuk a fűszerekkel, kömény, őrölt bors, pirospaprika,majoránna és rávágjuk a paradicsomot, és a paprikát is, ha kell kevés vizet is tehetünk rá, majd többször átkeverve készre főzzük, ha kell még sózhatjuk. Tálalhatjuk főtt burgonyával, de tésztákkal is finom. Jó étvágyat!
Mire a tyúk megpuhul, a bor alkohol tartalma elillan, viszont jó ízt ad a húsos ételnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. máj. 19. 17:08
A vörösboros tyúkpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.