Tepsiben sült hús körettel recept
120 perc
A Tepsiben sült hús körettel hozzávalói:
80 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
40 dkg sertéshús
mustár
20 dkg sajt
tejföl
olaj
só
őrölt fekete bors.
A Tepsiben sült hús körettel elkészítési módja:
A húst megkenjük mustárral, tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a vöröshagymát és a burgonyát, megkenjük tejföllel, majd megsütjük. Elkészítésekor megmossuk a húst, felszeleteljük hosszú, vékony csíkokra és fűszerezzük. Egy sütőformát kikenünk olajjal, majd belerakjuk a felszeletelt húst szorosan egymás mellé és lekenjük mustárral. A vöröshagymát megtisztítjuk majd felszeleteljük és a húsra szórjuk.A burgonyát a sütőformába rakjuk szorosan egymás mellé és megsózzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd lekenjük a tejföllel, így a sajt nem ég meg sütés közben. Előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk és sütjük 1 órán át. Ha elkészült megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. máj. 17. 12:17
A tepsiben sült hús körettel elkészítési módja és hozzávalói.