Hamis tepertő recept


2 nagyobb csirkemellfilé
1 csapott kk őrölt bors
1 csapott kk őrölt köménymag
1 púpos tk fokhagymakrém
20 dkg zsemlemorzsa
5 dl olaj a sütéshez
A Hamis tepertő elkészítési módja:
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk. Kicsit lecsepegtetjük, majd meghintjük borssal, őrölt köménymaggal és kicsit bedörzsöljük fokhagymakrémmel. A zsemlemorzsát egy tálkába szórjuk. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Sóval meghintve, friss kenyérrel és lila hagymával azonnal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2019. máj. 14. 18:51
A hamis tepertő elkészítési módja és hozzávalói.