Túrógombóc sárgabarack-öntettel recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
257 kcal
7,5
28,6 gramm
500 g félzsíros tehéntúró
4 ek búzadara
3 ek porcukor
2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tojás
1 tk só
Öntethez:
250 g friss sárgabarack (vagy befőtt)
4 ek rostos sárgabarack-ivólé
2 ek sárgabarcklekvár (befőtthöz 4 ek befőttlé, lekvár nélkül)
1 ek rum
csipetnyi só
A Túrógombóc sárgabarack-öntettel elkészítési módja:
Tojásokat habosra felverjük és hozzáadjuk a cukrot és a sót. Majd még addig verjük tovább, amig a cukor el nem olvad. Ezután bele az előre villával széttört túrót, lisztet és a búzadarát is. Legalább 1 óráig állni hagyjuk, de akár már előzőle estétől hűtőben álln hagyhatjuk. Nagy fazékba minimum 3 liter vizet felrakunk főni, kicsit megsózva. Forrásba lévő vízbe óvatosan beleengedjük a nedves kézzel formált, nagy diónyi gombócokat és fedő alatt legalább 15 percig, kis lángon főzzük. Amég a gombócok főnek, addig elkészítjük az öntetet. Megmosott, meghámozott és kimagozott barackokat villával összetörjük, ráöntjük a gyümölcslevet, lekvárt és a rumot, sót és az egészet összekeverjük. Egészen addig, amég kellően öntet állagúvá nem válik. A leszűrt túrógombóckat az öntettel meglocsolva tálaljuk.
Arányokon nem szabad változtatni, mert így lesz megfelelően kemény és puha is egyben.
Megdobható azzal, ha a gombócokba egy szem gyümölcsöt belecsempészünk, vagy ha a kifőtt gombikat megforgatjuk egy kisvajban megpirított morzsában.
A recept 6 személyre van.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. ápr. 25. 23:18
A túrógombóc sárgabarack-öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.