Tejsodóban sült brokkoli recept
60 perc
Zsírszegény
A Tejsodóban sült brokkoli hozzávalói:
- 500 g brokkoli
- 500 g gomba
- 100 g reszelt sajt
- 3 ek. liszt
- 6 tojás
- 1 dl tej
- fűszerek (ízlés szerint)
A Tejsodóban sült brokkoli elkészítési módja:
1 1/2 literes jénait kivajazunk. Összekeverjük a jénaiban a rózsáira szedett brokkolit a gombával. (Laska típusúak esetén elnagyadaljük őket, csiperke típusúak eseténben meg a fejeket elfelezzük.)) Ehhez a keverékhez még a sajtot is hozzákeverjük. Összedolgozzuk a tojást a tejjel, a fűszerekkel és a liszttel. Ezt a keveréket a zöldségekre öntjük és 180 fokos (gáz sütő esetében: 4-es fokozat) sütőben 40 percig sütjük. Akkor van készen, ha a beleszúrt villára semmi se ragad.
4 főre, igen laktató étel.
Ovo-laktó vegetáriánusoknak csak.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. ápr. 6. 15:50
A tejsodóban sült brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.