Párolt tőkehal spenótágyon recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
190 kcal
6 gramm
5 gramm
- diónyi gyömbér
- 2 piros chili
- 300 g spenót
- 600 g tőkehalfilé
- 1 nagy darab citromhéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szójaszósz
- 3 ek. olaj
- 1 ek. barna cukor
- 4 ek. citromlé
- só
- bors
A Párolt tőkehal spenótágyon elkészítési módja:
Citromhéjat felcsíkozzuk, gyömbér és a fokhagyma felét felszeleteljük, másik felét áttörjük, cilit magtalanul felcsíkozzuk. Sójaszószt 4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, a cukorral, a citrom levével, sóval és borssal elkeverjük. Beleadjuk az áttört fokhagymát és gyömbért. Spenótot megmossuk. Fél liter vizet, citromhéj csíkokkal egy wokban felforraljuk, majd beedobjuk a gyömbér- és fokhagymaszeleteket. Párolóbetét kikenünk 1 ek. olajjal és kibéleljük spenótlevelekkel. A halfilé szeleteket 2-3 részre vágjuk, elterítjük a spenóton, 3 ek. citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a chilicsíkokat, 5 percig pároljuk. A wokban készített mártással leöntve tálaljuk.
4 főre szól a recept.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. ápr. 6. 11:14
A párolt tőkehal spenótágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.