Karfiolpuffi recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Karfiolpuffi hozzávalói:
- 1 fej karfiol
- 3 tojás
- 100 g zabkorpa
- 4 dl olívaolaj (sütéshez)
- só
- bors
- szerecsendió
A Karfiolpuffi elkészítési módja:
Karfiolt sós vízben megfőzzük és alaposan összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojásokat, a korpát (Karfioltól függően lehet, hogy kevesebb vagy tőbb korpa kell!), majd megsózzuk, megszórjuk őrőlt szerecsendióval és megborsozzuk, ízlés szerint. Olajat hevítünk a tűzhelyen vagy fritőzben és a kanálnyi, kicsit meggyúrt puffancsokat kisütjük az olajban. (Aranybarnára.)
Nagyon egészséges étel és laktató is. A zabkorpa igen alacsony energiatartalmú és gyorsan telít.
Ovo vegetáriánusoknak is ajánlott.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. ápr. 6. 15:57
A karfiolpuffi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.