Bácskai rizses hús egyszerűen recept


1 kg sertéscomb
50 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: disznózsír (vagy napraforgó olaj)
piros paprika
darált házi paprikakrém
őrölt bors
só
majoránna.
A Bácskai rizses hús egyszerűen elkészítési módja:
A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, és átkeverése után egy kevés vízzel felengedjük. Ezután rátesszük a kockára vágott húst, majd a fűszereket és készre sütjük. Közben a rizst megmossuk és kevés zsiradékon kissé megpirítjuk, majd 8 dl csapvizet ízlés szerint ízesítünk és a rizsre öntjük. Átkevergetve forraljuk, majd fedővel lefedve a kész pörkölttel összekeverve az előzetesen előmelegített sütőbe toljuk és ott készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. máj. 26. 10:53
A bácskai rizses hús egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.