Vadraguleves bográcsban 3 recept
100 perc
A Vadraguleves bográcsban 3 hozzávalói:
1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (comb, lapocka/ vaddisznó, őz, szarvas) 15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke) 5 dl száraz fehérbor
de 5 dl vízzel elkeverve
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis gumó zeller
3 evőkanál disznózsír
3 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: só
fehér bors
vadhús fűszerkeverék 2 evőkanál tárkonyecet
3 szál lestyán
2 db babérlevél.
A Vadraguleves bográcsban 3 elkészítési módja:
A vadhúst inaktól, hártyáitól megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. Bográcsban az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a vízzel elkevert fehérborral, és fedő alatt a húst majdnem puhára pároljuk. Ha a víz elfő, vízzel hígított borral pótoljuk. Ha a hús eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötött lestyánt és petrezselyemzöldet, meg a babérlevelet lassú tűzön összefőzzük. Az összekötözött zöldeket és a babérlevelet kivesszük. A raguleveshez tesszük a gombát, majd ha a gomba is puha - kb. 15-20 perc után, - tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, őrölt borssal utánaízesítjük. Tálaláskor tejföllel kínálhatjuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. máj. 21. 08:10
A vadraguleves bográcsban 3 elkészítési módja és hozzávalói.