Szűzérme egri módra recept


1 db szűzpecsenye
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
5 cl konyak
1 dl Egri bikavér
1 evőkanál mustár
egy mokkáskanál cukor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem zöldje
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Szűzérme egri módra elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon félig átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, a borral felöntve fedő alatt öt percig pároljuk lassú tűzön. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is. Néhány percig még főzzük, a végén frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel megszórjuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. Egri bikavért kínálunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. máj. 24. 20:41
A szűzérme egri módra elkészítési módja és hozzávalói.