Tejszínes kolbászos gombapörkölt recept
50 perc
Szénhidrátszegény
A Tejszínes kolbászos gombapörkölt hozzávalói:
50 dkg csiperkegomba,
30 dkg főzőkolbász,
2 dl főzőtejszín,
2 db közepes vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
fél dl vörösbort,
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
1 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
A Tejszínes kolbászos gombapörkölt elkészítési módja:
A hagymákból a zsiradékokon pörköltalapot készítettem. Utána beletettem a felszeletelt paprikát. Fűszereztem és a darált paprikát is hozzáadtam. Hozzálöttyintettem a bort és kb. 10 percig néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon. Majd beletettem a nagyobb darabokra felaprított, megtisztított gombát. Újabb 15 percig pároltam. Utána hozzáadtam a felszeletelt főzőkolbászt. Fedő alatt kis lángon pároltam 15 percig. Ezután a liszttel stauboltam és a tejszínt is hozzákevertem. Pár perc forralás után el is készült.
Ezúttal én nokedlivel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 13. 21:20
A tejszínes kolbászos gombapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.