Krémes joghurtos krumplifőzelék recept
45 perc
Zsírszegény
A Krémes joghurtos krumplifőzelék hozzávalói:
50 dkg újburgonya,
2 dl krémes görög joghurt,
1 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, babérlevél
A Krémes joghurtos krumplifőzelék elkészítési módja:
A krumplit megtisztítottam és vékonyan felszeleteltem. A zsiradékokon pörköltalapot készítettem a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Hozzáadtam a sózott darált paprikát is. Ezt követően beletettem a krumplit és felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Fűszereztem és kis lángon fedő alatt főztem 25 percig. Utána kivettem a krumpli felét és félretettem. Kiszedtem belőle a babérlevelet és hozzáadtam a joghurtot. Egy botmixerrel simára kevertettem az egészet. A legvégén visszatettem bele a kivett krumplikat. Egyet forraltam rajta és el is készült ez a nagyon finom krumplifőzelék.
Ezúttal én fasírttal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 4. 18:44
A krémes joghurtos krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.