Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával hozzávalói:
75 dkg kelkáposzta,
2 db közepes burgonya,
2 szál közepes sárgarépa,
1 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
1 kanál zabpehelyliszt,
1 kanál barna rizsliszt,
1 kanál hajdinaliszt,
1 liter tyúkhúsleves (vagy víz),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával elkészítési módja:
A kelkáposztát vékonyan felszeletelem, majd egy közepes lábosba rakom és a kisebb kockákra felaprított burgonyákat is hozzáteszem. A sárgarépákat vékonyan felszeletelem és az is mehet a burgonyakockákra. Felöntöm kb. 1 liter tyúkhúslevessel, hozzáadom a fűszereket az őrölt pirospaprika kivételével. Lassú tűzön fedő alatt kb. 20-25 percig főzöm. Közben a zsiradékokon megpirítom az apróra felszelt hagymákat, majd a liszteket hozzáadva rántást készítek. A tűzről levéve hozzákeverem az őrölt pirospaprikát és pár merőkanál főzőlével felöntve a rántást óvatosan a főzelékhez adom. Még néhány perc főzés és el is készül ez a nagyon finom különleges kelkáposzta főzelék.
Érdemes kipróbálni, mert a hozzáadott sárgarépák csak gazdagítják a kelkáposzta főzelék ízét és jól harmonizálnak
a kelkáposzta ízével. Én ezúttal sült csirkecombokat adtam feltétként a főzelékhez.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 1. 16:54
Az alessandro kelkáposzta főzeléke sárgarépával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.