Fokhagymás sárgaborsó főzelék recept
A Fokhagymás sárgaborsó főzelék hozzávalói:50 dkg sárgaborsó
7-8 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
só
bors
ételízesítő
füstölt húsos szalonna
olaj
liszt
újhagyma
4-5 evőkanál tejföl
A Fokhagymás sárgaborsó főzelék elkészítési módja:
A borsót megmossuk, majd 3-4 órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, és gyakran kevergetjük, hogy ne égjen le. Az elfőtt vizet mindig pótoljuk, ha szükséges. Ezután 2-4 evőkanál lisztet világosra pirítunk olajon és levesszük a tűzről. Hozzányomjuk a maradék fokhagymát, kb. Pici pirospaprikát szórunk rá, összekeverjük, majd felengedjük 2-4 dl vízzel, és a tejföllel majd összeforraljuk a főzeléket.
A húsos szalonnát felszeljük, megpirítjuk az apróra vágott újhagymával, majd a főzelék tetejére tesszük, megszórjuk ízlés szerint borssal, majd tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. ápr. 30. 07:52
A fokhagymás sárgaborsó főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.