Hókirálynő szelet recept
A Hókirálynő szelet hozzávalói:6 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
6 tojásfehérje
1 dl olaj
fél tasak sütőpor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
6 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
babapiskóta
A tetejére:
növényi tejszínből hab
kókuszreszelék
A Hókirálynő szelet elkészítési módja:
A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat.Folyamatosan keverjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet ketté vesszük, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g margarint és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g margarint. A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor babapiskótát szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. ápr. 29. 14:53
A hókirálynő szelet elkészítési módja és hozzávalói.