Alessandro pulykás rizibizije recept
70 perc
Zsírszegény
Az Alessandro pulykás rizibizije hozzávalói:
500 gr darált pulykahús,
5 dkg füstölt szalonna,
2 szál sárgarépa,
1 üveges zöldborsó,
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro pulykás rizibizije elkészítési módja:
Minden hozzávalót megtisztítottam. A répákat kisebb kockákra aprítottam. Majd a zsiradékokon megpirítottam a szalonnát, és pörköltalapot készítettem a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletettem a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszereztem és a darált paprikát is hozzáadtam. Ha elfőtte a levét a borral pótoltam. 10 percig néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon. Majd beletettem a lecsepegtetett gombát és a répakockákat is, és még kb. 15 percig pirítottam. Ha szükséges volt egy kis vizet löttyintettem alá. Ezután kivágtam az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adtam. Egy pohár vizet is öntöttem rá és tovább főztem még kb 20-25 percig fedő alatt egészen kis lángon. Végül a tetejére ráöntöttem a lecsepegtetett üveges zöldborsót. Óvatosan kevertem rajta néhányat és pár perc után el is készült ez a garantáltan szálka és csontmentes, ám nagyon finom egytálétel. :)
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 26. 19:40
Az alessandro pulykás rizibizije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.