Alessandro borsós gombaraguja recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro borsós gombaraguja hozzávalói:
50 dkg barna csiperkegomba,
1 doboz zöldborsókonzerv,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
4 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika (édes),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
Az Alessandro borsós gombaraguja elkészítési módja:
A gombákat előzetesen megtisztítottam. Én a mosogató csapját zuhanyra állítva rövid ideig átöblögetem a gombákat. Sokáig nem szabad a víz alatt hagyni, mert a gombák megszívják magukat vízzel. Ezt követően pörköltalapot készítek az olajon a megtisztított és aprítógéppel felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beleszeletelem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem és a darált paprikát is hozzáadom. Néha megkevergetve fedő alatt párolom kis lángon kb. 15 percig. Majd beleteszem a felszeletelt gombát. 20-25 perc párolás után mehet bele a zöldborsó, amit elég néhány percig kicsit átmozgatni és már el is készültünk.
Köretként barna rizst, vagy a kedvenc kifőtt durumtésztánkat ajánlom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 21. 16:48
Az alessandro borsós gombaraguja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.