Alessandro vajon sült újkrumplija recept

Az Alessandro vajon sült újkrumplija hozzávalói:
30 dkg újburgonya,
5 dkg vaj,
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt majoránna, fokhagymapor, őrölt színes bors (vagy sült krumpli fűszersó)

Az Alessandro vajon sült újkrumplija elkészítési módja:
Az újburgonyát alaposan megmossuk. Én drótszivaccsal enyhén körbe szoktam dörzsölni. Majd egyenletesen kb. 3 mm vastag szeletekre felszelem és kis lángon egy speciális pároló serpenyőben fedő alatt a vajon megpárolom. Közben lehet a fűszereket is rászórni. Akinek nincs ilyen speciális pároló serpenyője, az kerámiabevonatos serpenyőt is használhat. Max 15-20 perc alatt megsül az újburgonya.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 13. 19:32
Az alessandro vajon sült újkrumplija elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.