Alessandro vajon párolt répakörete recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro vajon párolt répakörete hozzávalói:
1 főre:
3 szál nagyobb sárgarépa,
3 dkg vaj,
2 ek. szőlőmagolaj,
1 teáskanál barna nádcukor,
1/2 dl cserszegi fűszeres édes bor,
ízlés szerinti fűszerek: patikasó, színes bors, őrölt kömény, sómentes ételízesítő
Az Alessandro vajon párolt répakörete elkészítési módja:
A sárgarépákat megtisztítom és késsel vékonyan felkarikázom. Egy serpenyőben a zsiradékokat felhevítem, majd beleteszem a répát. Hozzáadom a barna cukrot és a fűszereket. Majd kis lángon néha megkevergetve fedő alatt párolom. Ha elfőtte a levét a borral pótlom. Kb. 20 perc alatt kellően megpuhul a répa. Én úgy szeretem,ha még egy kicsit roppanós marad és nem fől szét. Kitűnő egészséges körete bármely húsmentes vagy húsos feltétnek, de akár önmagában fogyasztva is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 9. 19:15
Az alessandro vajon párolt répakörete elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.