Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Alessandro vajon párolt répakörete recept

Alessandro vajon párolt répakörete recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro vajon párolt répakörete hozzávalói:
1 főre:
3 szál nagyobb sárgarépa,
3 dkg vaj,
2 ek. szőlőmagolaj,
1 teáskanál barna nádcukor,
1/2 dl cserszegi fűszeres édes bor,
ízlés szerinti fűszerek: patikasó, színes bors, őrölt kömény, sómentes ételízesítő


Alessandro vajon párolt répakörete

Az Alessandro vajon párolt répakörete elkészítési módja:
A sárgarépákat megtisztítom és késsel vékonyan felkarikázom. Egy serpenyőben a zsiradékokat felhevítem, majd beleteszem a répát. Hozzáadom a barna cukrot és a fűszereket. Majd kis lángon néha megkevergetve fedő alatt párolom. Ha elfőtte a levét a borral pótlom. Kb. 20 perc alatt kellően megpuhul a répa. Én úgy szeretem,ha még egy kicsit roppanós marad és nem fől szét. Kitűnő egészséges körete bármely húsmentes vagy húsos feltétnek, de akár önmagában fogyasztva is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Köretek receptjei


Az alessandro vajon párolt répakörete elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook