Alessandro reform palacsintája recept
30 perc
Az Alessandro reform palacsintája hozzávalói:
12-14 db palacsintához:
2 púpozott ek. zabpehelyliszt,
2 púpozott ek. hajdinaliszt,
2 púpozott ek. kókuszliszt,
2 púpozott ek. barna rizsliszt,
2 tojás,
4 dl tej (vagy növényi tej),
3 dl szódavíz (vagy bubis ásványvíz),
3 ek. szőlőmagolaj,
1 csipetnyi patikasó
ízlés szerinti töltelék
Az Alessandro reform palacsintája elkészítési módja:
A garantáltan gluténmentes hozzávalókból egy habverő segítségével alaposan kikeverem a palacsintatésztát. Néhány percig pihentetem. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőbe egy kevés olajat öntök (a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség, mert elegendő, ami kisül a tésztából). A palacsintákat ezután egyenként kisütöm a szokott módon, majd ízlés szerinti töltelékkel kínálom. Ezúttal én fahéjas-sárgabarackos tölteléket használtam.
Kicsit lágyabb lesz a palacsinta, mintha a hagyományos búzalisztből készülne.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 8. 18:28
Az alessandro reform palacsintája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.