Alessandro pihepuha resztelt sertésmája recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro pihepuha resztelt sertésmája hozzávalói:
2 főre:
0,5 kg sertésmáj,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
Az Alessandro pihepuha resztelt sertésmája elkészítési módja:
A sertésmájat ügyesen fél cm vastag csíkokra szeleteltem. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat néhány percig. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a fűszereket a só kivételével. Figyelem! Sózni csak a tányéron szabad, ha majd elkészült és kitálaltuk az ételt. Kb. 10 percig sütöttem kis lángon néha megkevergetve, majd közepes erősségűre állítottam a hőforrást és hozzáadtam a felcsíkozott sertésmájat. Ettől kezdve néha megkevergetve maximum 3 percig szabad már csak sütni a májat, mert ellenkező esetben meg fog keményedni, ha túlsütjük! A harmadik perc után el kell zárni a hőforrást és félre kell húzni a serpenyőt is. Célszerű utána egy nagyobb fedővel letakarni a serpenyőt és a saját gőzében még utópuhul egy kicsit. Max. 5 perc után azonban már tálalni kell.
Én előtte főtt burgonyát készítettem hozzá és vegyes vecsési savanyúsággal kínáltam.
Aki így készíti el a sertésmájat az nem fog csalódni az állagában, mert kellően meg is sül és nagyon puha marad.
(A 2. közeli képen a felirat felett kettévágtam az egyik májdarabot. Látható, hogy nem véres, szépen átsült és világos, tehát puha.)
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 5. 19:25
Az alessandro pihepuha resztelt sertésmája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.