Alessandro gluténmentes tejbegríze recept


Az Alessandro gluténmentes tejbegríze hozzávalói:
1 főre:
4 dl tej (vagy növényi tej pl. rizstej, mandulatej),
4 ek. barna rizsdara,
2 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1 zacskó vaníliás cukor (vagy Bourbon vaníliás xilit),
1 csipetnyi patikasó
A tetejére: fahéjas porcukor (vagy fahéjas xilit)
Az Alessandro gluténmentes tejbegríze elkészítési módja:
A tejet egy jénai edényben feltesszük főni. Belekeverjük a cukrot és a sót is. Mielőtt elkezdene forrni folyamatos kevergetés mellett óvatosan és apránként hozzáadjuk a rizsdarát. Utána is folyamatosan kevergetjük pár percig, amíg a rizsdara magába szívja a tejet és megpuhul. Kitálaljuk tányérba és a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, befőttel is ízesíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 12. 22:12
Az alessandro gluténmentes tejbegríze elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.