Alessandro paprikás krumplija répával recept
90 perc
Az Alessandro paprikás krumplija répával hozzávalói:
1 kg burgonya,
2 szál sárgarépa,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
30 dkg főzőkolbász,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro paprikás krumplija répával elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítottam és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Hozzáadtam a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után tettem bele a sózott darált paprikát, majd a felszeletelt répát is. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 10 percig. Ezután beletettem a felkockázott burgonyát és kb. 5 dl vizet. Fedő alatt kis hőfokon főztem 60 percig. Közben a kolbászt felszeleteltem, majd azt is a hozzáadtam és tovább főztem a burgonya teljes puhulásáig.
Én ezúttal csemegeuborkával kínáltam ezt a különleges paprikás krumplit.
Érdemes kipróbálni, mert a kevés sárgarépa íze jól harmonizál a burgonyáéval és nem nyomja el azt.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. máj. 10. 16:28
Az alessandro paprikás krumplija répával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.