Kínai kel töltött káposztaként recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Kínai kel töltött káposztaként hozzávalói:
4 före
50 dkg darált,zsírszegény hús
kb.12 db kínai kel levél,egyszer forró vízzel leforrázva
60-80 dkg savanyú hordós káposzta,egyszer jól átmosva
2 ek rizs
4 ek zabpehely
1 nyers tojás
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek olívaolaj
füszerek:só,bors,Delikát.egész bors,pirospaprika
egy nagyobb lábos fedövel
4 ek tejföl(esetleg natúr joghurt)
A Kínai kel töltött káposztaként elkészítési módja:
A lábos aljára teszünk egy ek vágott vöröshagymát,1 gerezd szeletelt fokhagymát,1 ek olivaolajat,egy réteg átmosott sav.káposztát. A hozzávalókat jól összegyúrjuk,füszerezzük. A kínai kel levelek vastag,fehér középsö részét kivágjuk. Ügyesen elosztjuk a tölteléket a levelekre és összegöngyöljük.(A leforrázott levelek jól hajlíthatók!) A lábosba egy rétegbe lerakjuk,kisebb lábosnál lesz két réteg is belöle. Ezt a réteget megfüszerezzük,ha sós a sav.káposzta,akkor csak kicsit sózzuk. Befedjük a maradék sav,káposztával. A kínai kel kivágott középsö részét apróra felkockázzuk és a tetejére szórjuk az apritott hagymával és fokhagymával. Újra füszerezzük a tetejét és rácsöpögtetjük a maradék olivaolajat.Ízlés szerint babérlevelet is tehetünk a tetejére. Egyszer felforraljuk,majd lassú tüzön fözzük kb.1 órát.Akkor kész,ha a gombócban a rizs nem kemény. Másnap a legjobb tálalni,addig összeérnek az ízek.
Tálalás tejföllel,esetleg 1 kanál natúr joghurttal.
Ízlés szerint tehetünk bele füstölt szalonnát is,kolbászt is a készítés közben,de akkor már nem energiaszegény.
Hozzá kenyér,zsemle kedv szerint,de ez nélkül is laktat.
Hasonlít a szokásos töltött káposztához,de mégis más a kínai keltöl.
Érdemes így is kipróbálni!
FOTÓ a NAPLÓM 5.bejegyzésénél található !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kovacserika2, 2009. márc. 18. 14:26
A kínai kel töltött káposztaként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.