Sajtos ropogós bögrésen recept
A Sajtos ropogós bögrésen hozzávalói:A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
– 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
– 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
– 2 teáskanál só
- 1 tojás a kenéshez
- 20-25 dkg reszelt sajt
A Sajtos ropogós bögrésen elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk. 3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segítségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészta 4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével. 5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2019. máj. 18. 22:04
A sajtos ropogós bögrésen elkészítési módja és hozzávalói.