Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kuglóf jókedvvel recept

Kuglóf jókedvvel recept

A Kuglóf jókedvvel hozzávalói:
25 dkg szobahőmérsékletű vaj

175 g natúr joghurt (ez egy kis dobozosnak felel meg)

15 dkg cukor

2 tojás

25 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

pár csepp vanília aroma / 2-3 csomag vaníliás cukor

csipet só

reszelt kezeletlen citrom/narancshéj ( én szeretem a frissen reszeltet, de lehet kapni szárítottat is)

+ lelkesedés és jókedv!


A Kuglóf jókedvvel elkészítési módja:
Egy tálban fakanállal keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztet célszerű a tálba szitálnunk, mert azt olvastam, hogy ettől sokkal levegősebb lesz bármilyen sütemény. Azóta, ha kell, ha nem én szitálok :) Egy másik tálban robotgéppel kikeverjük a vajat, a natúr joghurtot, a cukrot és a vaníliát. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citrom/narncshéjat és tovább robotolunk. Ez összesen kb. 10 perc. Miután ez megvan, robotunkkal lelkesen hozzákeverjük a lisztes egyveleget. Nem kell sokáig keverni, elég addig, míg a száraz és nedves alapanyagok szépen egybeolvadnak. Ez kb. 3 perc. Ééééééssss már el is érkeztünk az utolsó felvonáshoz. A masszát a már előre kivajazott és lisztezett formánkba öntjük, kissé elsimítjuk a tetejét, majd finoman az aljával a munkalaphoz ütögetjük. Hogy miért? 1. szépen elsimul a tésztánk 2. jó feszkó levezetés (már, ha feszkósak vagyunk persze). Aztán már tolhatjuk is be az előmelegített sütőnkbe, ahol sütőtől függően kb. 50 perc alatt csodaszép, illatos kuglóf lesz belőle.

A formában hagyjuk hűlni kb. 5 percet és csak aztán borítjuk ki hűtőrácsra és miután kihűlt, már mehet is egy tálra, meghintjük porcukorral( vagy leönthetjük csokival + megszórhatjuk apróra vágott dióval…)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kuglóf jókedvvel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook