Kuglóf jókedvvel recept
A Kuglóf jókedvvel hozzávalói:25 dkg szobahőmérsékletű vaj
175 g natúr joghurt (ez egy kis dobozosnak felel meg)
15 dkg cukor
2 tojás
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
pár csepp vanília aroma / 2-3 csomag vaníliás cukor
csipet só
reszelt kezeletlen citrom/narancshéj ( én szeretem a frissen reszeltet, de lehet kapni szárítottat is)
+ lelkesedés és jókedv!
A Kuglóf jókedvvel elkészítési módja:
Egy tálban fakanállal keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztet célszerű a tálba szitálnunk, mert azt olvastam, hogy ettől sokkal levegősebb lesz bármilyen sütemény. Azóta, ha kell, ha nem én szitálok :) Egy másik tálban robotgéppel kikeverjük a vajat, a natúr joghurtot, a cukrot és a vaníliát. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citrom/narncshéjat és tovább robotolunk. Ez összesen kb. 10 perc. Miután ez megvan, robotunkkal lelkesen hozzákeverjük a lisztes egyveleget. Nem kell sokáig keverni, elég addig, míg a száraz és nedves alapanyagok szépen egybeolvadnak. Ez kb. 3 perc. Ééééééssss már el is érkeztünk az utolsó felvonáshoz. A masszát a már előre kivajazott és lisztezett formánkba öntjük, kissé elsimítjuk a tetejét, majd finoman az aljával a munkalaphoz ütögetjük. Hogy miért? 1. szépen elsimul a tésztánk 2. jó feszkó levezetés (már, ha feszkósak vagyunk persze). Aztán már tolhatjuk is be az előmelegített sütőnkbe, ahol sütőtől függően kb. 50 perc alatt csodaszép, illatos kuglóf lesz belőle.
A formában hagyjuk hűlni kb. 5 percet és csak aztán borítjuk ki hűtőrácsra és miután kihűlt, már mehet is egy tálra, meghintjük porcukorral( vagy leönthetjük csokival + megszórhatjuk apróra vágott dióval…)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e8bccc8319, 2016. máj. 2. 17:27
A kuglóf jókedvvel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.