A legjobb túrófánk recept
A legjobb túrófánk hozzávalói:50 dkg túró
2 egész tojás
2-3 ek. cukor
vaníliáscukor
csipet só
8 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 narancs vagy 1 citrom héja
mazsola
A legjobb túrófánk elkészítési módja:
Egy nagy tálban össze kell gyúrni az összes hozzávalót, elég tömör tésztagombóc lesz, de viszont könnyen lehet belőle diónyi darabokat kiszakítani és golyóvá görgetni a két tenyerünk között. Az összes golyócskát tálcára tettem, jó sok lesz, 3-4 adagban aztán kisütöttem a két ujjnyi olajban, tanácsos a behelyezést követően falapáttal mindegyiknek alányúlni, ne ragadjanak oda, de aztán vígan forognak sülés közben és amikor aranybarnára sültek ki is szedtem papírtörlőre, rétegenként bőven megszórtam porcukorral és fahéjjal.
adhatunk hozzá ..lekvárt sodót kinek mi az ízlése válogatja :)
Jó étvágyat !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: e8bccc8319, 2015. febr. 23. 16:34
A legjobb túrófánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.