Kuszkuszos paprikás krumpli recept
70 perc
Zsírszegény
A Kuszkuszos paprikás krumpli hozzávalói:
60 dkg újburgonya,
25 dkg darált sertéshús,
15 dkg kuszkusz,
3 pár virsli,
2 db közepes vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
fél dl vörösbort,
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
A Kuszkuszos paprikás krumpli elkészítési módja:
A megtisztított és apróra vágott hagymákból a zsiradékokon pörköltalapot készítettem. Utána beleszeltem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Fűszereztem és a darált paprikát is hozzáadtam. Pár perc pirítás után következett a darált hús. Hozzálöttyintettem a bort is és kb. 10 percig néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon. Majd beletettem a felkockázott burgonyát, a felszeletelt virsliket és 2 dl vizet. Kb. 30 percig fedő alatt pároltam néha megkevergetve. Ezalatt a kuszkuszt 2 dl vizzel felöntöttem, majd miután megduzzadt a krumplihoz adtam az egészet és még egy kis vizet öntöttem alá. Kb. 20 perc után el is készült az egész. Vegyes savanyúsággal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 27. 22:28
A kuszkuszos paprikás krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.