Házi ribizliszörp készítése recept
70 perc
A Házi ribizliszörp készítése hozzávalói:
2,5 kg ribizli,
50 dkg barna nádcukor (vagy ennek megfelelő nyírfacukor)
2 liter víz,
1 tk. pektin
A Házi ribizliszörp készítése elkészítési módja:
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a ribizlit, majd a bogyókat leszedjük a szárról. Egy nagyobb fazékba tesszük a gyümölcsöt, és felöntjük a vízzel. Lassú tűzön forrásig melegítjük, majd továbbra is lassú tűzön főzzük a ribizlit, forrásig időnként, később már folyamatosan kevergetve 30-40 percig. Ha szükséges, kanállal vagy szűrővel leszedjük a főzés közben képződő habot. Egy nagyobb fémszűrőn átszűrjük a ribizlilevet, és a szűrőben maradt gyümölcsöt átpréseljük úgy, hogy csak a gyümölcshéj és a magok maradjanak fent. Az átszűrt ribizliszörpöt tegyük vissza a főzőedénybe és adjuk hozzá a cukrot vagy az édesítőszert. Folyamatosan Kevergetve, továbbra is lassú tűzön, a forrástól számítva még 10 percig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a pektint. Előzőleg alaposan kimosott üvegekbe töltjük a ribizliszörpöt. Miután jól lezártuk, a tetejükre kell fordítani az üvegeket és néhány percig úgy hagyni, majd meleg dunsztba téve hagyjuk másnapig kihűlni. A kihűlés után nagy kedvvel és hideg buborékos ásványvízzel máris fogyaszthatjuk a garantáltan tartósítószert és E számokat nem tartalmazó nagyon finom ribizliszörpünket.
Érdemes kipróbálni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 29. 20:10
A házi ribizliszörp készítése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.