Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymás, borsos tokány recept

Hagymás, borsos tokány recept

Elkészítési idő 90 perc

A Hagymás, borsos tokány hozzávalói:
1 kg disznóhús (lapocka, de lehet comb is)
3 nagy fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
disznózsír.


A Hagymás, borsos tokány elkészítési módja:
A húst tokányra vágjuk (rostjaira merőlegesen, fél kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd csíkokra vágjuk), de lehet a húst apró kockára is vágni. A vöröshagymákat félfőre szeleteljük. A húst forró disznózsíron átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve közepes tűzön, fedő alatt pároljuk. Amikor már félig puha, a tetejére ráterítjük a szeletelt vöröshagymát és készre sütjük. Mire elkészül a vöröshagyma teljesen megpuhul és rászottyad a húsra. Alatta egy finom és tartalmas szaft is képződött. Puliszkával, puha kenyérrel és idény szerinti savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymás, borsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook