Hagymás, borsos tokány recept


1 kg disznóhús (lapocka, de lehet comb is)
3 nagy fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
disznózsír.
A Hagymás, borsos tokány elkészítési módja:
A húst tokányra vágjuk (rostjaira merőlegesen, fél kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd csíkokra vágjuk), de lehet a húst apró kockára is vágni. A vöröshagymákat félfőre szeleteljük. A húst forró disznózsíron átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve közepes tűzön, fedő alatt pároljuk. Amikor már félig puha, a tetejére ráterítjük a szeletelt vöröshagymát és készre sütjük. Mire elkészül a vöröshagyma teljesen megpuhul és rászottyad a húsra. Alatta egy finom és tartalmas szaft is képződött. Puliszkával, puha kenyérrel és idény szerinti savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 5. 08:02
A hagymás, borsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.