Hagymás pecsenye recept
A Hagymás pecsenye hozzávalói:60 dkg sertéslapocka
25 deka disznózsír
8-10 gerezd fokhagym
4 közepes méretű vöröshagyma
só
bors
köménymag
A Hagymás pecsenye elkészítési módja:
A húsokat daraboljuk fel egyforma darabokra, kb 3 centi vastagságban. A vöröshagymát tisztítás után vágjuk szálasra és a fokhagymát hagyjuk egészben. Sózzuk meg a húsok mindkét oldalát alaposan, majd tegyük a sütésre szánt edénybe.A zsírt forrósítsuk fel és öntsük a húsokra.Tegyük a tetejére a vöröshagymát fokhagymát, majd tegyünk rá ízlés szerinti mennyiségben őrölt köményt, friss őrölt borsot. Öntsünk alá óvatosan egy kevés vizet. Fedő alatt pároljuk addig, amíg a húsok meg nem puhulnak. Ha már mindegyik hús kellően puha, vegyük le a fedőt, majd pirítsuk zsírjára a húst. Friss kenyérrel,savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jún. 17. 13:58
A hagymás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.