Betyárbatyu parázson recept


60 dkg sertéstarja (vagy lapocka)
4 szelet füstölt sonka
2 közepes fej vöröshagyma,10 dkg csiperke gomba (vagy kemény húsú erdei gomba)
2 dl világos sör.Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
A becsomagoláshoz: alufólia,kevés olaj (vagy disznózsír).
A Betyárbatyu parázson elkészítési módja:
A sertéstarját forró olajban átsütjük, sót és borsot adunk hozzá, majd sörben átpároljuk. A vöröshagymát nagyobb kockára felvágjuk, és megpirítjuk A gombafejeket megsütjük parázson. Alufóliát vágunk kb 30 centis darabokat amiket kikenünk olajjal, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, a tarját, a megpirított hagymát, végül a gombafejet. Az alufóliákat becsomagoljuk úgy, hogy batyuformát vegyen fel, és 10 percre visszahelyezzük a parázsba
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. febr. 7. 09:56
A betyárbatyu parázson elkészítési módja és hozzávalói.