Szalámi házilag recept


4,5 kg disznóhús
10 dkg só
1 kg ledarált sovány marhahús
3 dkg őrölt fekete bors
2 nagy fej fokhagyma
A Szalámi házilag elkészítési módja:
A disznóhúsokat megtisztítjuk a zsírtól, a hártyáktól és a bőrtől, majd felvágjuk 3-4 dekás kockákra. A húst meghintjük a sóval, alaposan átkeverjük, majd egy nagyobb edénybe rakva hideg helyen - kb 6-8 fokon - letakarva 3 napig érleljük. Ezután a darált marhahúst összekeverjük az őrölt borssal, a zúzott fokhagyma kipréselt levével és a két fajta húskészítményt összekeverjük.A húsmasszát bélbe töltjük úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Fellógatva szárítjuk, majd füstre tesszük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. jan. 17. 05:40
A szalámi házilag elkészítési módja és hozzávalói.