Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Pontyhalászlé egyszerűen recept

Pontyhalászlé egyszerűen recept

Elkészítési idő 90 perc

A Pontyhalászlé egyszerűen hozzávalói:
fejenként 25-30 dkg ponty
1-1 db fej és farok
1 nagy fej vöröshagyma,1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db fehér paprika,1 nagy szem érett paradicsom
1 db cseresznyepaprika
ízlés szerint só
Halbelsőség
ha van.


A Pontyhalászlé egyszerűen elkészítési módja:
A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Hagyjuk, hogy kissé meghűljön, Ekkor a halhúst leszedjük, a levet leszűrjük és a halhús darabokkal és a hagymával átpasszírozzuk. Az így kapott alapléhez hozzáadjuk a korábban már besózott a halszeleteket,a felkockázott paradicsomot, a szeletelt paprikát és a félbe vágott cseresznyepaprikát. Sózzuk ízlés szerint és főzzük kb 30-40 percig. A halbelsőséget - sózás nélkül - kb 10 perccel a befejezés előtt tesszük bele.Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.

Bográcsban főzve az igazi


Kategória: Halas ételek receptjei


A pontyhalászlé egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook