Pontyhalászlé egyszerűen recept
90 perc
A Pontyhalászlé egyszerűen hozzávalói:
fejenként 25-30 dkg ponty
1-1 db fej és farok
1 nagy fej vöröshagyma,1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db fehér paprika,1 nagy szem érett paradicsom
1 db cseresznyepaprika
ízlés szerint só
Halbelsőség
ha van.
A Pontyhalászlé egyszerűen elkészítési módja:
A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Hagyjuk, hogy kissé meghűljön, Ekkor a halhúst leszedjük, a levet leszűrjük és a halhús darabokkal és a hagymával átpasszírozzuk. Az így kapott alapléhez hozzáadjuk a korábban már besózott a halszeleteket,a felkockázott paradicsomot, a szeletelt paprikát és a félbe vágott cseresznyepaprikát. Sózzuk ízlés szerint és főzzük kb 30-40 percig. A halbelsőséget - sózás nélkül - kb 10 perccel a befejezés előtt tesszük bele.Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.
Bográcsban főzve az igazi
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. jan. 7. 09:35
A pontyhalászlé egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.