Csípős falusi kocsonya recept
300 perc
A Csípős falusi kocsonya hozzávalói:
2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús, bőrke, stb)
1-1 fej fokhagyma és vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db csípős paprika
ha csípősen szeretjük
Ízlés szerint szemes fekete bors és só.
A Csípős falusi kocsonya elkészítési módja:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni. Az első levét leöntjük és új vízben ismét feltesszük főni. Ha ismét felforrt, hozzáadjuk a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon, a felforralás után lassú tűzön kb 4-5 óra alatt készre főzzük.Az a jó, ha éppen csak "petyeg" a tűzön. Ha kész, akkor evőkanállal kiveszünk egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva teszteljük. Ha "ragacsos", akkor jó. Van aki ekkor kicsontozza és leszűri. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztjuk és rámerjük a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedjük és hideg helyre tesszük. A főtt zöldségekkel díszíthetjük a tányérokat is. Kenyérrel, ecettel vagy citromlével kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. dec. 11. 05:57
A csípős falusi kocsonya elkészítési módja és hozzávalói.