Juhtúróval töltött gombakalapok recept


60 dkg kalapú csiperkegomba (vagy kemény húsú kalapos erdei gomba)
20 dkg liptói juhtúró
2 fakanál sertészsír (vagy napraforgó olaj)
2 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só és frissen tört fekete bors.
A Juhtúróval töltött gombakalapok elkészítési módja:
Elkészítésekor megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, majd kalapjaikból kitörjük a tönköket. A tönköket apró kockákra vágjuk és félretesszük. Kevés zsiradékon az apró kockára vágott vöröshagymákat üvegesre pirítjuk. A gombák apróra vágott tönkjeit hozzáadjuk a hagymához, majd erős lángon kissé megpirítjuk és a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Ezután a hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és az egészet kissé megsózva, megborsozva alaposan összekeverjük. Ezután minden gombakalapot megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé gy kizsírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a töltelék felfelé legyen. Ezután agombákat a tejföllel meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Párolt zöldségegekkel, vagy friss salátával és kovászolt parasztkenyérrel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 18. 14:26
A juhtúróval töltött gombakalapok elkészítési módja és hozzávalói.