Böllérragu gombával recept


50 dkg sertés lapocka
1 kis doboz májkrém
20 dkg apró szemű gomba (vagy 1 kis doboz gombakonzerv)
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
törött fekete bors
só
A Böllérragu gombával elkészítési módja:
. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vagdaljuk, és zsírját kiolvasztjuk. A zsíron a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tisztított, de egészben hagyott gombát, a megmosott, letisztított és 2 cm-es darabokra vagdalt zöldhagymát (szárastul), a szétzúzott fokhagymát, a villával szétnyomott májkrémet, a fűszereket, és 5 percig gyakori kevergetés közben együtt pirítjuk. Ezután a borral felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és sült burgonyával kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 24. 08:02
A böllérragu gombával elkészítési módja és hozzávalói.