Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Böllérragu gombával recept

Böllérragu gombával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Böllérragu gombával hozzávalói:
50 dkg sertés lapocka
1 kis doboz májkrém
20 dkg apró szemű gomba (vagy 1 kis doboz gombakonzerv)
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
törött fekete bors



A Böllérragu gombával elkészítési módja:
. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vagdaljuk, és zsírját kiolvasztjuk. A zsíron a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tisztított, de egészben hagyott gombát, a megmosott, letisztított és 2 cm-es darabokra vagdalt zöldhagymát (szárastul), a szétzúzott fokhagymát, a villával szétnyomott májkrémet, a fűszereket, és 5 percig gyakori kevergetés közben együtt pirítjuk. Ezután a borral felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és sült burgonyával kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A böllérragu gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook