Háromhúsos gulyás kondérban recept
180 perc
A Háromhúsos gulyás kondérban hozzávalói:
50 dkg füstölt csülök,1 kg nyers sertéscsülök
50 kg marhahús közepes zsírtartalmú
1 kg szárazbab
4 nagyobb fej vöröshagyma
10-12 gerezd fokhagyma
6 fakanálnyi sertészsír
80 dkg burgonya
3-3 szál nagyobb sárgarépa és petrezselyemgyökér
2 közepes zellergumó
4 púpozott evőkanál fűszerpaprika
Ízlés szerint só és őrölt fekete bors
A csipetke: 1 db tojás
10 dkg liszt
1 kiskanál só.
A Háromhúsos gulyás kondérban elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott füstölt csülköt is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a vöröshagymát lepirítjuk és a finomra vágott fokhagymát hozzáadjuk. Átpárolva, a feldarabolt zöldségeket, a lecsepegtetett babot és a húsokat belekeverjük. Rádobjuk a csontokat, bő vízzel felöntjük és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk és paprikával fűszerezzük. A csipetke elkészítésekor a tojást a sóval felverjük, liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A tésztából darabokat csipkedünk, gömbölygetjük és frissen felhasználjuk vagy kiszárítjuk. A főzés vége felé beletesszük a kockára vágott burgonyát és a csipetkét. A csontot kidobjuk. Remek egytálétel friss kenyérrel és szeletelt csípős paprikával
A hozzávalók 8-10 személy részére elegendő
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 23. 14:06
A háromhúsos gulyás kondérban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.