Rántott töltött kellevél recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rántott töltött kellevél hozzávalói:
8-10 db kelkáposztalevél,
1 doboz konzerv kukorica,
10 dkg főtt barna rizs,
1 db tojás
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
ízlés szerint fűszerek: őrölt színes bors, currypor, patikasó, ételízesítő
a sütéshez: étolaj
A Rántott töltött kellevél elkészítési módja:
A kellevelekről levágtam a kemény szárrészeket, majd sós vizes fürdőben pár percig előfőztem. A főtt rizst összekevertem a leszűrt kukoricával. Belekevertem a tojást és a fűszereket. A masszával megtöltöttem a kelleveleket (ahogy a palacsintát szoktuk, de a végeit begyűrjük). Ezután bepaníroztam a töltött kelleveleket a szokott módon. Majd közepesen forró étolajban, közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem. Salátával vagy burgonya krokettel, és tartármártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 17. 21:30
A rántott töltött kellevél elkészítési módja és hozzávalói.